Vaginisme oplossen? De oorzaak van vaginisme is voor elke vrouw verschillend. Bij vaginisme verkrampen je vagina spieren. Het verkrampen is vaak een viceuze cirkel omdat je spieren al verkrampen bij de gedachte aan het inbrengen van een tampon of penetratie. Vaak wordt gesproken over dyspareunie wat een verzamelnaam is waaronder ook apareunie wordt genoemd. Dyspareunie is pijn veroorzaakt door seksueel contact wat kan leiden tot vaginisme. Apareunie is eigenlijk zeer specifiek, omdat het hier alleen gaat over pijn veroorzaakt door het binnendringen van de penis. Dit kan leiden tot vaginisme en frustratie tussen partners.

Oplossen

vaginisme oplossen

Wil je jouw vaginisme problemen oplossen, dan moet je dit vooral voor jezelf doen. Alles begint met het besef dat je er aan wilt werken. Een vertrouwenspersoon waarmee je kunt praten over je vaginisme is een eerste stap. Daarnaast is het belangrijk dat jij je vagina-spieren (Yoni-spieren in het Sanskriet) leert ontspannen. Dit ontspannen moet jij zelf kunnen doen in een houding waarin jij je goed voelt. Vervolgens kun je een Yoni trainer leren inbrengen volgens je eigen inzicht. Dit doe je op een manier die voor jouw veilig aanvoelt. 

Vervolg

Nadat jij een kleine Yon trainer hebt kunnen inbrengen, is er een mogelijkheid om de grotere versie te proberen. Jij doet alles in jouw eigen tempo op een tijdstip dat het voor jou goed aanvoelt. Wanneer je vertrouwd bent met je Yoni trainer kun je meer focus gaan leggen op het bewust controleren van je spieren. Dit gaat van ontspannen naar opspannen van je vagina-spieren. Op een bepaalt moment kan het zover gaan dat jij je spieren ritmisch kunt bewegen. Je bent dan zover gevorderd dat je mogelijk aan een partner kunt gaan denken. Ook hier geldt dat jij bepaalt wanneer er gepenetreerd wordt. Zo ben jij in de gelegenheid om je spieren te ontspannen, zonder dat je het gevoel hebt dat er iets van je verwacht wordt.

 (NL) 085 - 0270013

 (BE) 078 - 485 157

  Snelle verzending
  Gratis thuisbezorging v.a. € 50,-
  Geen registratie

Mr Cash Ideal betaling Suppleiz


Maithuna cover met gratis maithuna kussen